Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jesienny jabłecznik"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 354
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 354
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Ciasto: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, jajka, sól, esencję i margarynę zagnieć na gładkie ciasto. Kawałek odłóż, pozostałym ciastem wyłóż dno natłuszczonej tortownicy, ponakłuwaj widelcem. Wstaw na pół godziny do lodówki. Posyp bułką tartą.
Masa: jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp cukrem i cynamonem, wymieszaj. Rozłóż na cieście. Odłożone ciasto podziel na kawałki, wymieszaj z barwnikami. Rozwałkuj, foremkami wytnij np. listki, ułóż na cieście. Piecz ok. 50 minut w temp. 170°C.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie