Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarskie knysze drożdżowe"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Składniki
Ciasto wyjmij z opa kowania, rozwiń. Kapustę posiekaj, ugotuj w?niewielkiej ilości wody, odciśnij. Poszatkuj cebule i?przesmaż na?oleju. Dodaj kapustę oraz sól i pieprz do smaku. Duś razem pod przykryciem przez 15 minut.
Z ciasta wykrawaj placki. Na?środek każdego nałóż farsz. Sklejaj brzegi, formując duże pierogi lub bułeczki. Ułóż na?blasze i?zostaw do?wyrośnięcia. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Wstaw do?piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz 30-35 minut.Źródło: Świat kobiety