Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łyżka
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 544
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 544
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Na tartce o dużych oczkach zetrzeć obrane jabłka
Mak sparzyć i zemleć
Margarynę utrzeć z cukrem
Dodać żółtka mak i utarte jabłka
Ubić pianę i dodać z kaszą manną oraz pozostałymi składnikami do masy lekko mieszając
Piec w temperaturze. 150-180°C przez 40 minut
Po upieczeniu polać polewą kakaową