Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka faszerowane dymką i ziemniakiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10498
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10498
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Składniki
Czas przygotowania: 25 minut. 1 porcja: 155 kcal. Cena porcji: 60 gr
Jajka włóż do lekko posolonej wody, doprowadź do wrzenia, po czym gotuj pod przykryciem około 8 minut. Odcedź, przestudź i obierz ze skorupki. Odłóż, by ostygły. Zupełnie ostudzone jajka przekrój w poprzek na połówki.
Delikatnie wyjmij żółtka i posiekaj je. Dymki oczyść, cebulki posiekaj, a szczypiorek potnij na ukośne kawałeczki.
Rozdrobnione dymki wymieszaj z żółtkami oraz ziemniakiem. Przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Domieszaj majonez (ew. jogurt naturalny – jeśli chcesz, by nadzienie miało mniej kalorii).
Spore porcje farszu nałóż do białek, zapełniając miejsca po żółtkach. Wierzch udekoruj kawałeczkami świeżych ziół. Nafaszerowane jajka ułóż na półmisku. Obłóż pozostałym farszem.Źródło: Tina