Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczny i szybki deserek.
Szybka i smaczna
Odsłon: 14884
Polecam.
Odsłon: 476
Szybka i smaczna
Odsłon: 14884
Polecam.
Odsłon: 476
Składniki
· Rozwinąć ciasto francuskie, a potem radełkiem pokroić na 15 kwadratów. · Obrać jabłka ze skórki i wydrążyć gniazda nasienne, potem pokroić każde jabłko na osiem części. · Posmarować białkiem każdy kwadrat ciasta francuskiego. · Położyć na każdy kwadrat w jednym kącie ósemkę jabłka. · Nałożyć jeden bok na drugi tworząc trójkąt z każdego kwadratu. · Na wierzchu naciąć radełkiem trzy razy. · Ponownie wierzch trójkąta posmarować białkiem. · Każde ciasteczko na wierzchu posypać brązowym cukrem Demerara. · Włożyć ciasteczka do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez około 30 minut do zrumienienia. · Smacznego !!!