Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczne, orzeźwiające ciasto na każdą okazję.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, robot.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 146
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 146
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Jabłka, pigwowiec umyć , jabłka obrać, wszystko utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać 20 dag cukru, usmażyć. Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka, żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć na puszysto z masłem i 18 dag cukru, dodać śmietanę 2 łyżki oraz mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce około 1 godziny. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Rozwałkować ciasto i wyłożyć do blaszki, na nie jabłka z pigwą.
Wstawić do piekarnika i piec 25 minut. Białka ubić dodając szczyptę soli, ubijając dalej dodawać po łyżce cukru do wyczerpania, na końcu dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i umieścić przygotowaną bezę.
Wstawić do piekarnika i piec około 1 godzinę , do suchego patyczka. Wystudzić. Śmietanę 30 % ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru, wymieszać z serkiem mascarpone , wyłożyć na ciasto.
Przykryć wystudzoną bezą.
Schłodzić około 4 godzin, podzielić na porcje.