Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłkowa tarta"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Składniki
Przepisa przysłała Sandra Siebert z Lubonia
Schłodzonym ciastem wyłóż dno i boki formy uprzednio wyścielonej papierem do pieczenia.
Jabłka obierz, pokrój w ćwiartki. Usuń gniazda nasienne, ponacinaj wzdłuż wypukłe strony cząstek. Ułóż owoce ściśle na ponakłuwanym widelcem cieście. Skrop sokiem. Piecz w 190oC ok. 20 min.
Jajka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i śmietaną. Dodaj nieco cynamonu. Masę wylej na podpieczony spód i piecz dalej do zarumienienia się wierzchu (około 25 minut).
czas przygotowania 55 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie