Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty deserek, idealny na imprezę, dla niespodziewanych gości lub gdy masz ochotę na coś słodkiego.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1002
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1002
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
Jabłka obierz, pokrój w plastry i za pomocą zakrętki od butelki wytnij gniazda nasienne. Ciasto pokrój na kwadraty, tak żeby ciasto wystawało po kilka cm za jabłko , posyp cynamonem i ułóż po plasterku jabłka. Potnij ciasto na paski, a następnie zawiń ciasto do środka jabłka, w środek włóż rodzynka.
Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem. Piec w temperaturze 200 st. około 15 minut na złoty kolor.