Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny zdrowy deser, minimum pracy, maksimum smaku - bez glutenu, bo bez mąki :) podawany na ciepło świetnie zastępuje szarlotkę :)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 88
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 88
Składniki
jabłka myję, nacinam w krzyżyk przy ogonku, drążę i pozbywam się gniazd nasiennych, ale nie przebijam na wylot, delikatnie wyjmuję środek z pestkami. W powstały "krater" w jabłku wciskam (mrożone) owoce żurawiny tak, by lekko rozpychały jabłko. Posypuję połową cynamonu. Piekę 45 minut w temperaturze 175 stopni, funkcja góra-dół.
Po wyłączeniu piekarnika, czekam jakieś 5 minut i dopiero wyjmuje jabłka. Odchylam skórkę , delikatnie, staram się bez miąższu. Posypuje resztą cynamonu i podaję w tym naczyniu, w którym się piekło. Na dnie naczynia zbiera się sok, słodziutki z kwaskową nutką - polewam nim jabłka. To jest mega pyszne! Dzieci lubią gdy jabłka polane są dodatkowo łyżka miodu lub syropu klonowego - już po upieczeniu.