Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka w kruchym cieście"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 624
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 624
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Składniki
Z mąki, masła, cukru i jednego jajka wyrób ciasto. Uformuj kulę, owiń folią, włóż na 30 minut do lodówki.
Jabłka umyj, osusz, wytnij od góry gniazda nasienne.
Połowę żurawiny wymieszaj z miodem, napełnij jabłka.
Ciasto rozwałkuj na kwadrat, podziel na 4 kwadraty. Każde jabłko owiń ciastem. Ze „ścinków” ciasta uformuj listki i ogonki. Jabłka posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz 40 minut w temp. 180°C.
Sok jabłkowy i syrop klonowy zagotuj. Wsyp resztę żurawiny, wymieszaj. Sos podawaj z jabłkami.
Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 4
Cena za porcję: 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie