Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka w cieście francuskim"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Jabłka obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. Połówki jabłek ponacinaj. Ciasto francuskie rozwiń. Rozłóż połówki jabłek. Nożem wytnij wokół każdego jabłka jego kształt wraz z ogonkiem i listkiem. Jabłka zdejmij, ciastka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmaruj roztrzepanym białkiem. Ponownie ułóż połówki jabłek, posyp cukrem oraz cynamonem. Piecz 15-20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie