Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Składniki
Ciasto kruche: Mąkę łączymy z masłem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto wykładamy na blaszkę 24x35cm.
Masa serowa: Masło ucieramy z cukrem i jajkami. Dodajemy zmielony ser i budyń. Ucieramy. Masę wykładamy na ciasto kruche. Pieczemy około 50 minut w temp. 170 stopni.
Masa jabłkowa: Obrane jabłka ścieramy. na tace. Przekładamy do garnka. Podlewamy niewielką ilością wody. Prażymy około 10 minut. Wsypujemy galaretki. Mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Gęstniejącą masę wykładamy na zimny sernik. wyrównujemy.
Biszkopt: Białka ubijamy. Dodajemy żółtka i cukier. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem. Mieszamy. Ciasto przelewamy na blaszkę. Pieczemy około 30 minut w temp. 170 stopni.
Na masie jabłkowej układamy biszkopt. Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Mieszamy z mlekiem. Czekoladą smarujemy wierzch ciasta. Gotowe ciasto posypujemy kolorową posypką.