Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 23
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 356
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 23
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 356
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Ciasto: białka ubic na sztywno , stopniowo podczas ubijania dodawac cukier , póżniej po 1 żółtku i po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia . Pod koniec ubijania dodac cukier waniliowy i powoli wlac olej . Ciasto przelac do przygotowanej formy , wstawic do nagrzanego piekarnika i upiec w temp180 stopni. Gdy wystygnie przekroic na 2 placki
Masa jabłkowa: jabłka obrac , zetrzec na tarce o grubych oczkach i podsmarzyc . Następnie dodac galaretki w proszku i dokładnie wymieszac . Odstawic do wystudzenia
Masa ze śniezki : galaretkę rozpuścic w połowie szklanki gorącej wody i odstawic do wystygnięcia.Snieżki przygotowac wg przepisu podanego na opakowaniu , dodac lekko tężejącą galaretkę i ubic aż skł. dokładnie się połączą
Ciasto przekroic na 2 placki , na 1 blat wyłozyc masę jabłkową i ułożyc na niej pierniczki . Następnie wyłozyc masę ze śnieżki i przykryc ją 2 blatem ciasta . Na końcu ciasto pola polewą czekoladową