Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik z papierówek z dodatkiem orzechów włoskich i z bitą śmietaną smakuje wyśmienicie. Polecam.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 74
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 272
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1443
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 74
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 272
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1443
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść na gładką masę, wyłożyć na blaszkę /23x36/,wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok.30 minut. Wyjąć ciasto wystudzić.
Z jabłek zrobić mus - jabłka pokroić w małe cząstki /nie obierać/ wrzucić do garnka i dusić na małym ogniu,aż całkowicie się rozgotują, często mieszać. Następnie przetrzeć przez sito.
Mus zagotować dodać galaretkę cytrynową, cukier, cukier waniliowy i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać i jeszcze przez chwilę gotować.
Przestudzone jabłka wyłożyć na kruche ciasto, posypać zmielonymi orzechami , a na orzechy wyłożyć ubitą śmietanę z dodatkiem 2 łyżeczek cukru pudru.Na śmietanę posypać również orzechy lub startą czekoladę. SMACZNEGO!
Ciasto jest najlepsze na drugi dzień, kiedy kruche nieco zmięknie.