Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,kruche ciasto dodatkiem jabłek...proste, ale jak zachwyca swoim smakiem;)
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1398
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6472
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1398
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6472
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem,dodajemy 0,5 szklanki cukru,4 żółtka i całe jajko,cukier waniliowy,twardą margarynę.Wszystko siekamy nożem, a następnie zagniatamy ciasto.Dzielimy na dwie części,jedna większa i jedna mniejsza. Ciasto schłodzić w lodówce,następnie większą część wykładamy do tortownicy,nakłuwamy widelcem i nakładamy,pokrojone jabłka.Na to kładziemy ubitą z białek i 0,5 szklanki cukru pianę i równo rozsmarowujemy.Z mniejszej części ciasta ,wykrawamy foremką dowolne kształty(u mnie gwiazdki).Całość piany pokrywamy gwiazdkami. Pieczemy 45 minut.