Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłecznik z budyniem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 167
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 152
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 167
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 152
Składniki
90 min • Porcja 360 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 12 porcji.
Zagniatam ciasto, dzielę na dwie nierówne części. Większą część ciasta rozwałkowuję na blaszkę.
Jabłka kroję w dość duże plastry i układam na cieście. Posypuję je cukrem waniliowym. Budynie gotuję na mleku z cukrem.
Dodaję do nich masło. Gorącym budyniem zalewam jabłka. Przykrywam drugą częścią ciasta. Piekę 55 min. Zimne posypuję pudrem.Źródło: Kobieta i życie