Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, soczystych, lekko kwaśnych jabłek i słodkiej bezy. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub ozdobić polewą czekoladową.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 689
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1499
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4842
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 689
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1499
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4842
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnice. Dodać 5 dag cukru pudru, 4 żółtka, margarynę i wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na 3 części i odłożyć na 15 min. do zamrażalki. Obrać jabłka i pokroić na ósemki. Ubić pianę z 4 białek z dodatkiem reszty cukru pudru. Blachę o wymiarach około 30x25cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć jedną część ciasta. Następnie ułożyć jabłka i obsypać je cukrem waniliowym i cynamonem. Na jabłka utrzeć drugą część ciasta, a na nie wyłożyć ubite białka. Na wierzchu utrzeć ostatnie ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1 godzinę.