Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłecznik ucierany"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 82
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 82
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Masło utrzyj mikserem na puszysto. Powoli, małymi porcjami wsypuj cukier, cukier waniliowy, sól i skórkę cytrynową. Całość miksuj na średnich obrotach na gładko. Następnie wbij jajka (w minutowych odstępach).
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj porcjami do masy maślanej, następnie wlej mleko, cały czas ucierając. Jabłka obierz, pokrój w kosteczkę. Piekarnik rozgrzej do 180oC.
Ciasto wlej do natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piecz ok. 45 min, aż wbijany w ciasto patyczek będzie suchy. Ciepłe ciasto posyp cynamonem z cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety