Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłecznik pod śmietanką"
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 19
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 204
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 255
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 19
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 204
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 255
Składniki
Jabłka upraż z cynamonem, cukrem i odrobiną wody. Do gorących wsyp galaretki. Wystudź.
Foremkę (23x28 cm) wyłóż pergaminem lub folią. Na dnie rozłóż 1/3 herbatników, wylej masę jabłkową i przykryj kolejną warstwą ciastek. Wstaw do lodówki.
Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku, wystudź. Kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodaj serek i na końcu żelatynę. Masę rozsmaruj na ciastkach. Resztę herbatników ułóż na wierzchu.
Czekoladę rozpuść z mlekiem w naczyniu umieszczonym nad parą. Polej nią ciasto. Schłodź (najlepiej około 12 godzin).Źródło: Chwila dla Ciebie