Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wspaniałe, lekkie i trój - warstwowe. Lekkie i brdzo smaczne!
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem. Do ubitej na sztywno piany dodajemy najpierw żółtka a następnie mąkę pszenną, olej i proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy biszkopt w formie 25/36 w 180 stopniach przez 30 minut. Masa I : Mak, cukier, mąkę, mleko i białka mieszamy ze sobą i smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy, aby się nie przypaliło tak i aby masa zgęstniała. Masa II: Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy do niej tężejące galaretki cytrynowe rozpuszczone w szklance wrzątku. Masa III: Mleko gotujemy i zalewamy nim mielone orzechy włoskie. Masło ucieramy z żółtkami na puch i dodajemy porcjami przestudzone orzechy i alkohol. Przełożenie: Biszkopt-masa I-masa II-masa III -na wierzch kruszymy herbatniki