Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze smakuje, ładnie wygląda, kalorie warte grzechu ... ;)
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 89
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 728
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 89
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 728
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 47
Składniki
Biszkopt pieczemy bądź kupujemy spody, polecam upieczenie świeży puszysty najzwyklejszy biszkopt, który przekrawamy na pół, kładziemy jedną połówkę na spód. I robimy masę numer 1 : śmietanka 30% 2 łyżki cukru pudru galaretka truskawkowa kilka truskawek (mogą być mrożone) Śmietanę ubijamy i słodzimy, galaretkę rozpuszczamy uwaga w niecałej szklance wody, studzimy i czekamy aż zacznie zastygać (by to przyspieszyć należy włożyć naczynie do zimnej wody). Później mieszamy ze śmietaną, układamy truskawki na biszkopcie i zalewamy masą wsadzamy do lodówki do zastygnięcia (w gruncie rzeczy dzieje się to bardzo szybko, magiczna moc żelatyny w galaretce). W tym czasie kroimy czekoladę mleczną na drobno, i ubijamy śnieżkę z mlekiem. Po zastygnięciu układamy biszkopt na który wysypujemy mleczną czekoladę pokrojoną na drobno i przykrywamy białą pierzynką ubitej śnieżki. Całość dekorujemy biszkoptami wokół zawiniętymi w wstążkę by nie odpadły i nadały ładny wygląd całości ( gdy zbyt odpadają można wspomóc się również rozpuszczoną galaretką, namaczamy i przyklejamy ;)) a górę zdobimy według własnego uznania, ja użyłam czekoladowych literek oraz draży.