Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Imbirowe pierniczki"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 185
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1818
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 185
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1818
Składniki
24 szt. • : 30 min (plus chłodzenie ciasta) • pieczenie: 8 minut • 145 kcal/porcja • 1 zł/porcja.
1. Mikserem mieszaj masło i cukier, aż powstanie biały krem. Mieszając, dodaj miód i żółtko, a następnie mąkę, przyprawy i sodę.
Podziel ciasto na pół i zrób dwa placki. Ułóż każdy między dwa arkusze papieru do pieczenia i rozwałkuj na grubość 1/2 cm. Włóż do lodówki na 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę piekarnika papierem do pieczenia.
Wycinaj pierniczki foremką i układaj na półce, w odległości 3 cm, jeden od drugiego. Piecz 6-8 minut i ostudź.
Przygotuj lukier wg instrukcji producenta i ozdób nim pierniczki.Źródło: Olivia