Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Holenderskie pierniczki"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Składniki
Margarynę posiekaj z mąką. Dodaj miód, cukier, kakao, proszek do pieczenia, mleko, przyprawę do piernika i szczyptę soli, połącz. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Uformuj kulę, owiń w folię spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.
Ciasto rozwałkuj, foremką wytnij dowolne kształty. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do rozgrzanego do temp. 160°C pie karnika, piecz ok. 15 minut. Ostudź, udekoruj, np. lukrem.Źródło: Chwila dla Ciebie