Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są twarde, jak to herbatniki i mają delikatny posmak kardamonu. Można przechowywać je nawet kilka tygodni w zamkniętej puszce.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 193
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 279
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 193
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 279
Składniki
Utrzeć jajka z cukrem na bardzo puszystą masę. Dodać mąkę z kardamonem. Wymieszać dobrze wszystkie składniki. Ciasto powinno mieć bardzo gęstą kleistą konsystencję. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć ciastka na blachę, zostawić na całą noc. Następnego dnia piekarnik nagrzać do 180C. Piec przez 10 minut aż zaczną się delikatnie rumienić.