Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ze szpinaku pyszne , ciekawe i zaskakujące, z kremem śmietankowo serowy na cieście ułożone grzybki i jagody. Ciastem zaskoczyłam gości i dzieci.
mikser, tortownica, nóż, papier do pieczenia,
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Zamrożony szpinak rozmrozić przełożyć na sitko i odcisnąć nadmiar wody. Zmiksuj jajka z cukrem, powoli cienkim strumykiem lej olej nie przerywając miksowania przesiej mąkę wymieszaną proszkiem, miksuj na małych obrotach miksera. Dodaj odciśnięty szpinak i wymieszaj ponownie tylko do połączenia składników. Ciasto przełóż do tortownicy o średnicy 26 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika do180 stopni i piec około 50minut. Po upieczeniu ciasto ostudź zetnij górę ciasta tak na 1,5 cm, pokrusz na mech. Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj śmietan fixy. Rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę połącz z serkami i z ubitą śmietaną. Ciasto włóż z powrotem do tortownicy , na ciasto ułóż masę śmietanową z serkiem , górę posyp okruchami czyli mchem , udekoruj według uznania. U mnie grzybki i jagody. Ciasto włóż do lodówki na 3 godziny. Smacznego.