Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser dla całej rodzinki.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3336
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3336
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Składniki
Wykonanie: Galaretki przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem i miękkim masłem. Gruszki obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i pokropić sokiem z cytryny a na koniec wymieszać z przygotowanym kremem. Formę wyłożyć herbatnikami i przykryć jej kremem z gruszkami. Na koniec zalać tężejącą galaretką, po czym deser schłodzić w lodówce i podawać. SMACZNEGO.