Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszkowa Charlotta"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Gruszki umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych. Połówkę jednej gruszki odłóż do dekoracji, resztę owoców pokrój na kawałeczki. Włóż je do rondla, podlej kilkoma łyżkami wody. Duś do miękkości z dodatkiem cynamonu.
Proszek budyniowy wymieszaj z cukrem waniliowym i rozprowadź w 100 ml zimnej wody. Wlej do rondla z rozgotowanymi gruszkami. Cały czas mieszając, gotuj ok. 2 minuty, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia, wystudź. Połącz z likierem.
Pucharki wyłóż podłużnymi biszkoptami. Rozłóż masę gruszkowo-kawową. Każdą porcję udekoruj ubitą kremówką. Schładzaj godzinę. Ozdób kawałkami gruszki i pistacjami.
porcja – 440 kcal, cena 4,10 złŹródło: Świat kobiety