Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gruszki w cieście biszkoptowym"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 123
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 123
Składniki
Laskę wanilii rozetnij, zeskrob rdzeń, odłóż go do ciasta. Strączek wanilii włóż do garnka. Wlej do niego wino. Wsyp cukier i wrzuć ziarenka pieprzu. Doprowadź do wrzenia.
Gruszki umyj, obierz, pozostaw ogonki. Owoce włóż do wrzącej zalewy. Gotuj razem jeszcze 15 minut. Potem zdejmij z ognia. Gruszki wystudź w zalewie.
Jajka ubij z cukrem pudrem oraz rdzeniem wanilii. Ciągle mieszając mikserem, dodawaj na przemian małe porcje mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz oleju.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto biszkoptowe. Gruszki wyjmij z zalewy, osusz.
Owoce ustaw w tortownicy z ciastem. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temp. 180oC. Piecz ok. 40 minut.
Przed podaniem wierzch ciasta możesz oprószyć cukrem pudrem albo posmarować dżemem. Wcześniej go podgrzej i przetrzyj przez sitko.Źródło: Naj