Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w cieście"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Nastaw piekarnik na 200°C. Orzechy włoskie posiekaj. Gruszki obierz, ale zostaw ogonek. Ostrożnie wytnij gniazda nasienne, a środek napełnij posiekanymi orzechami.
Ciasto francuskie rozłóż i potnij na paski o szerokości 1 centymetra. Dokładnie owiń nimi gruszki, ale tak, żeby wystawał tylko ogonek.
Ułóż gruszki w żaroodpornym naczyniu i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 30 minut. Gorące polej miodem.Źródło: Takie jest życie