Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki zapiekane w kakaowym cieście bez dodatku cukru. Prosty i efektowny deser który zachwyci twoich gości. Kilka składników, prosty przepis.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 28
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 106
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 104
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 28
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 106
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 104
Składniki
Gruszki obieramy i odcinamy dolną część owocu tak aby gruszka stała stabilnie.
Do miski dodajemy jajka, miękkie masło, ksylitol, mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Miksujemy przez chwilę aż do połączenia się składników.
Kokilki smarujemy olejem i rozkładamy do nich równomiernie przygotowane ciasto. Do każdego naczynia wkładamy gruszkę. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Przygotowujemy polewę: Łyżkę masła roztapiamy i łączymy z ksylitolem, kakao i mlekiem. Dokładnie mieszamy. Pieczoną gruszkę polewamy przygotowaną polewą. Smacznego!