Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Greckie ciasteczka"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1448
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1448
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 52
Składniki
Rodzynki i morele namocz w letniej wodzie. Odcedź, wymieszaj z orzechami i migdałami. Ciasto podziel na pasma o szerokości ok. 5 cm. Posmaruj roztopionym masłem.
Na brzeg każdego pasma nanieś małą garstkę farszu i zwiń w rulon. Ruloniki ułóż na wysmarowanej masłem blasze. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.
Przygotuj syrop: do garnka wlej miód, wodę i sok z cytryny. Dodaj cukier i gotuj 15 minut. Zestaw z ognia i przestudź. Gorące ciastka polej syropem i posyp bakaliami.Źródło: Show