Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne pączki z parzonego ciasta. Pączki te znane są pod wieloma nazwami: gniazdka, pączki hiszpańskie, pączki wiedeńskie lub pączki parzone. Jak by ich nie nazywać są naprawdę bardzo smaczne i jedne z moich ulubionych pączków. Delikatne, lekkie i puszyste.
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 10
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 926
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 10
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 926
Składniki
W garnuszku zagotować wodę wraz z masłem i szczypta soli. Kiedy woda się zagotuje, a masło rozpuści, pod garnkiem zmniejszyć grzanie i przesiać do niego mąkę. Całość dokładnie i szybko wymieszać. Ciasto ma odchodzić od ścianek garnka. Gotowe ciasto odstawić do ostygnięcia.
W międzyczasie z papieru do pieczenia wyciąć kwadraty ( ich wielkość zależy od tego jak duże mają być wasze pączki. Moje o wielkości 5 x 5 cm) Kiedy ciasto przestygnie, do garnka dodawać po jednym jajku, całość mieszając mikserem. Gotowe ciasto przelozyc do rękawa cukierniczego z dołączona tylką w kształcie gwiazdki.
Na głębokiej patelni, lub w garnku rozgrzać tłuszcz. Na papierowe kwadraty wyciskać, z ciasta koła. Na gorący olej wrzucać pączki wraz z papierem, papierem do gory i smażyć. Kiedy ciasto zanurzy się w oleju delikatnie oderwać od ciasta papier. Pączki smażyć po obu stronach na zloty kolor.