Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretkowiec na biszkopcie"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 73
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 188
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 73
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 188
Składniki
Ubij białka na sztywno i dodaj pozostałe ciasta. Blachę (40 x 28 cm) wyłóż papierem. Wlej masę. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Zimny biszkopt przekrój na 2 krążki.
Każdą galaretkę rozpuść oddzielnie w 250 ml wrzątku. Ostudź i pokrój na kawałki. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości zagotowanej wody.
Ubij kremówkę z cukrem i żelatyną. Wymieszaj z kawałkami galaretek. Posmaruj ciasto, nakryj drugim plackiem, po czym udekoruj.
<strong>Przepis nadesłała: Anna Waliczek</strong>Źródło: Kurier TV