Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste i bardzo łatwe. Doskonałe dla wszystkich, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z deserami lub tych, którzy uwielbiają proste smakołyki. Galaretkowiec to ciasto bez pieczenia, szybkie i proste. U mnie w domu przygotowuje się je najczęściej na bazie jogurtu. Doskonałą opcją przy tym deserze jest zastąpienie jogurtu serkiem homogenizowanym lub macarpone.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Składniki
Każde galaretki rozpuszczamy oddzielnie w 150 ml ciepłej wody. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia oraz stężenia. Zelatyne namaczamy w niewielkiej ilości wody. Galaretkę kroimy na małe kwadraty. Jogurt mieszamy razem z galaretkami. Zimną żelatynę lekko podgrzewamy. Dodajemy do jogurtu. Mieszamy. Na dnie formy keksowej umieszczamy najpierw herbatniki, następnie jogurt z galaretkami. Chłodzimy około dwóch godzin.
Zapraszam na mojego bloga!