Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe ciasto z galaretkami, lekkie, pyszne, z odrobiną kokosu.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Robimy ciasto żółte, ubijamy żółtka z jajkami i z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto na blaszkę (22 cm x 37 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Ciasto białe, ubijamy białka z cukrem na sztywno, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy i również wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w 170 stopniach.
Masa: Każdą galaretkę rozpuszczamy osobno w 1,5 szklance wrzątku, wylewamy do płaskich naczyń zostawiamy do wystygnięcia. Jak galaretki są dobrze zastygnięte kroimy w kostkę, brzoskwinie jeżeli mamy, również kroimy w kostkę. Żelatynę moczymy w 2 łyżkach zimnej wody, uzupełniamy wrzątkiem do połowy szklanki, odstawiamy do wystygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem, wlewamy letnią żelatynę ciągle ubijając, następnie dodajemy galaretki w kostkach i brzoskwinie, delikatnie mieszamy. Na żółte ciasto wykładamy masę i przykrywamy białym ciastem.
SMACZNEGO