Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie różyczki"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 196
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 196
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Jabłka umyj, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Połóż je miąższem w dół i pokrój na cienkie plasterki wraz ze skórką. Do miski wlej szklankę wody, dodaj sok z połowy cytryny, umieść w nim plasterki jabłek.
Ciasto rozwiń, posyp mąką. Cienko rozwałkuj, każde pokrój na 6 pasków. Konfiturę podgrzej w garnku z 4 łyżkami wody. Każdy pasek posmaruj konfiturą. Jabłka odsącz. Na jednej krawędzi każdego paska ułóż plastry jabłka, tak aby zachodziły na siebie i wystawały ich łuki. Posyp cynamonem.
Plastry jabłek przykryj drugą krawędzią ciasta, składając go na pół i zwiń w rulon. Formę do muffinek wyłóż papilotkami, ułóż w nich po jednej róży. Jajka roztrzep z cukrem pudrem, posmaruj róże. Piecz w temp. 200°C 20 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień