Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuskie krążki z likierem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 252
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 252
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Z ciasta wytnij 4 możliwie największe krążki. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem, ponakłuwaj i piecz w 180°C przez 10-15 minut. Odstaw do ostygnięcia.
Z cukru i 1/2 szkl. wody ugotuj syrop. Wrzuć zamrożone wiśnie i krótko zagotuj. Owoce osącz. Mascarpone wymieszaj z likierem. Serkiem posmaruj krążki ciasta. Ułóż ostudzone wiśnie i posyp płatkami. Schładzaj w lodówce 2-3 godziny.Źródło: Naj