Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego Fit ? przez dodanie do ciasta jogurtu ! W ten sposób staje się ono nieco mniej kaloryczne ponieważ po za tłuszczem w samym jogurcie nie zawiera żadnego innego. Jest bardzo proste w przygotowaniu, miękkie i mokre przez o rozpływa się w ustach i skusi każdego !
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 371
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 371
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Rozdzielamy białka od żółtek. Następnie białka ubijamy na pianę dodajemy szczyptę soli i powoli dosypujemy oba cukry. Miksując na wysokich obrotach.
Zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka oraz jogurt i krótko miksujemy do połączenia składników.
Przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Wykładamy keksówkę o wymiarach 20x11x7,5 cm papierem do pieczenia. Przelewamy do niej pół masy, dodajemy borówki, przelewamy kolejną połowę i na wierzch sypiemy resztę borówek.
Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 35 minut do momentu aż się zarumieni i tzw. suchego patyczka dla pewności.
Pamiętajcie:<br /> - składniki powinny być w temperaturze pokojowej inaczej jajka będziemy ubijać dosyć długo :P<br /> - jeśli nie mamy papieru do pieczenia można delikatnie wysmarować formę masłem<br /> - borówki muszą być osuszone <br /> <br /> Życzę smacznego ! i udanych wypieków <br />