Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam faworki z ciasta francuskiego. Takie faworki polecam dla osób trochę leniwych, a także zapracowanych. Faworki proste, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Wystarczy mieć w domu opakowanie ciasta francuskiego i szybki, pyszny smakołyk gotowy.
nóż, blaszka, ręcznik papierowy,
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 124
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 233
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 124
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 233
Składniki
Opakowanie ciasta francuskiego rozwijamy odcinamy paski o szerokości około 1 - 1,5 cm, następnie przecinamy na taką długość jakie długie chcemy faworki. Każdy pasek przecinamy w środku i wywijamy tak jak wywija się faworki. Jeden koniec przewijamy przez rozcięcie. Faworki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy smarujemy rozbełtanym żółtkiem wymieszanym z odrobiną wody. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15 minut. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
Faworki przygotowane do pieczenia.