Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolowe kotleciki"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5001
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5001
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Składniki
Fasolę przebierz, przepłucz na sicie, a następnie umieść w misce i zalej dużą ilością wody. Odstaw na 12 godzin. Następnie odlej wodę.
Namoczoną fasolę przełóż do garnka, zalej czystą wodą. Gotuj, aż będzie miękka (ok. 60 minut). Pod sam koniec gotowania lekko posól. Odcedź na sicie i odczekaj, aż wystygnie.
Czerstwą bułkę namocz w mleku. Cebule obierz, opłucz, osusz, a potem pokrój w kostkę. Zrumień na 2 łyżkach oleju lub smalcu, przestudź. Fasolę, usmażoną cebulkę i odciśniętą bułkę zmiel w maszynce do mielenia mięsa.
Do masy dodaj jajka, posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku, starannie wyrób. Formuj owalne kotleciki, obtaczaj je w tartej bułce (ok. 5 łyżek). Smaż na oleju lub smalcu po ok. 8 min z każdej strony.
Na suchej patelni zrumień plastry boczku. Na każdym kotlecie ułóż zwinięty boczek i pół pomidorka, zepnij wykałaczką.
czas ok. 90 min; porcja – 320 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety