Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia,fantazyjny smak dają galaretki w twarogu ,oraz jabłka wymieszane z kakao. Delikatne i aromatyczne,bardzo polecam na świąteczny stół:)
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 445
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 612
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 175
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 445
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 612
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 175
Składniki
Dno kwadratowej tortownicy wyłożyć folią aluminiową,poukładać jedną warstwę herbatników. Twaróg zmielić ,dodać skórkę z cytryny i podzielić na dwie części. Do jednej części dodać letnią galaretkę malinową rozp.w 1/2 szkl.gorącej wody. Zmiksować i wyłożyć na herbatniki. Na wierzch ułożyć drugą warstwę herbatników. Jabłka pokrojone w cząstki rozpiec na masę,dodać galaretkę agrestową,2 łyżki cukru i kakao. Przestudzone wylać na herbatniki ,na wierzchu ułożyć herbatniki i dać na pół godz.do lodówki. Drugą połowę twarogu wymieszać z galaretką cytrynową rozp.w 1/2 szkl. gorącej wody. Dodać kokosowe wiórki i zmiksować. Wyłożyć na warstwę jabłkową. Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 750ml gorącej wody i dobrze wystudzoną wyłożyć na ser. Jeśli lubicie bardzo słodkie to do każdej twarogowej warstwy można dodać po 2 łyżki cukru.
Smacznego życzę!