Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Fantazja czekoladowo-rumowa"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2115
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 963
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20977
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2115
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 963
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20977
Składniki
Białą i ciemną czekoladę rozpuść osobno w kąpieli wodnej. Na dużym płaskim półmisku rozsmaruj białą czekoladę. Gdy zastygnie, pokryj ją warstwą ciemnej czekolady, schłodź. Po 30 min, kiedy masa stwardnieje, ostrym nożem zeskrob grube wiórki. Schowaj je do lodówki.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, dosypując cukier puder. Wymieszaj z mascarpone oraz 1 łyżką rumu. Do masy wsyp zagęstniki, miksuj 2 min. Mleko podgrzej, rozpuść w nim kawę oraz miód, wymieszaj z resztą rumu.
Oba biszkopty nasącz połową mlecznego ponczu. Na spod nim rozsmaruj 1/3 kremu. Ciasteczka maczaj w pozostałym ponczu i układaj na kremie. Przykryj 1/2 masy śmietanowej i drugim blatem biszkoptowym. Wierzch i boki posmaruj resztą kremu, oprósz kakao. Schłodź. Udekoruj czekoladowymi wiórkami.Źródło: Tina