Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty, słodki dodatek do kawki :)
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Ciasto, żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać ubita piane z białek i powoli resztę składników na końcu olej oprócz kakao i mleka. podzielić na dwie części i do jednej teraz dodać kakao i mleko. Na blaszkę wylać jasne a potem ciemne ciasto, na wierzch poukładać odsączone z syropu brzoskwinie, piec w 180 C do suchego patyczka.
Krem, budyń z mąką w połowie mleka, resztę mleka zagotować razem z cukrem i ugotować budyń, do gorącej masy dodać masło i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia.
Polewa, wszystkie składniki wrzucić do garnuszka, mieszać do połączenia zagotować.
Na wystudzone ciasto wylać masę budyniową na nią polewę, wstawić na kilka godzin do lodówki do stężenia masy. Smacznego :)))