Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki jak chmurka, przepyszny deser eton mess czyli bałagan w najsłodszym wydaniu :) Szybki i prosty w przygotowaniu, idealny na przyjęcia, imprezy czy wiosenne i letnie spotkania w ogrodzie :)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Składniki
Truskawki pokroić w drobną kostkę. Maliny (mrożone) rozmrozić. Owoce przełożyć do miski, zasypać cukrem i lekko rozgnieść widelcem do puszczenia soku, tak, aby część owoców pozostała w kawałkach. Schłodzoną śmietanę ubić z ekstraktem na gęsty krem, ale nie na sztywno. Połowę śmietany wymieszać niedbale z połową rozgniecionych owoców.
Na dno szklanek wsypać pokruszone bezy. Dodać owoce ze śmietaną, rozgniecioną porcję owoców oraz samą śmietanę. Warstwy układać aż do wyczerpania składników. Podawać od razu po przygotowaniu.