Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne drożdżowe rogaliki z jabłkami.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 29
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 139
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 29
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 139
Składniki
Mąkę, żółtko, cukier - jedna łyżka, 100 gram masła dodajemy do miski.
Rozczyn drożdżowy - drożdże, 2 łyżki cukru, jogurt. Odkładamy w ciepłe miejsce.
Mieszamy rozczyn z resztą składników.
Przygotowujemy jabłka. Kroimy w drobną kostkę i dodajemy przyprawę do szarlotki.
Ciasto wyrabiamy, wałkujemy i wycinamy koło. Kroimy na trójkąty, nakładamy nadzienie.
Zwijamy rogaliki. Pędzelkiem nakładamy rozbełtane białko.
Pieczemy 15 minut w 170 C.