Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki, których przygotowanie zajmuje niewiele czasu.
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 15
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 39
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 197
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 15
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 39
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 197
Składniki
Drożdże rozpuścić w śmietanie. Masło, mąkę, cukier i cukier waniliowy wyrabiać przez chwilę. Następnie dodać pozostałe składniki, czyli - rozpuszczone drożdże, jajko i 2 żółta. Zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić na 6 części. Każdą po kolei rozwałkować. Pokroić na osiem części - trójkątów. Na każdy trójkąt nałożyć dżem. Zwinąć w rogaliki (zaczynamy zwijanie od podstawy trójkąta). Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem. Piec 20 minut w temp. 180°C.