Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…jak w tytule ekspresowo się robi to ciasto. Tym razem w ramach akcji „opróżnianie zamrażalki” zrobiłam z jeżynami, czerwoną i czarną porzeczką…
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 105
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 775
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 105
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 775
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, szczyptą soli na gładką masę. Następnie wrzucamy po jednym jajku i dalej ucieramy. Na koniec stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko.
Ciasto wylewamy do okrągłej formy wysmarowanej tłuszczem, na wierzch układamy dowolne owoce, lekko je wciskając. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.
Pieczemy 45/180°C. Gdy ciasto troszkę przestygnie posypujemy cukrem pudrem.