Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ekspresowe ciasto z krążkami jabłek"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj na poprószonej mąką stolnicy tak, aby kształt odpowiadał rozmiarom dużej blachy. Następnie przenieś je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i ponakłuwaj widelcem. Rozsmaruj na nim marmoladę z dzikiej róży.
Jabłka obierz, pokrój w cienkie plastry i usuń z nich gniazda nasienne. Każdy plasterek skrop sokiem z cytryny. Jabłka przełóż na płat ciasta, połóż na nich małe wiórki masła i posyp cukrem.
Blachę z ciastem i jabłkami piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 °C przez ok. 30-40 minut. Po upieczeniu wystudź, pokrój na kwadratowe porcje i podawaj. Czas przygotowania: 55 minut
Cena porcji: ok. 6 zł. Kalorie: porcja 260 kcalŹródło: Na żywo