Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na wilgotne i puszyste ciasto rabarbarowe z kruszonką. Zapraszam na przepis na mój kanał na Youyube-Mnagiare u Ewki
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1473
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1473
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
Mąż nie lubi rabarbaru więc na połowę ciasta położyłam mrożone maliny. Natomiast ty połóż sam rabarbar czyli 7 lasek rabarbaru .Przygotuj formę o wymiarach 24 na 40 wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i pokrusz mąką. Rabarbar umyć i pokroić w średnią kostkę. Do miski wbić jajka dodać szczyptę soli zacząć ubijać i wsypać cukry . do dobrze ubitej masy jajecznej dodajemy stopniowo olej i ciągle ubijamy do połączenia się składników. Makię przesiać połączyć z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodać do naszej masy ciągle miksując.
Przygotować kruszonkę, do miski wrzucić zimne masło i połączyć je z cukrem i mąką.
Ciasto wyłożyć do formy wyrównać łyżką i wyłożyć nasze owoce. W moim przypadku były mieszane maliny i rabarbar, ty wyłóż rabarbar.
Na ciasto wysyp równomiernie całą kruszonkę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, funkcja góra ,dół i pieczemy na środkowej półce przez 45 minut ,po 35 minutach przykryć papierem do pieczenia. Pamiętaj każdy piekarnik inaczej piecze, należy sprawdzić patyczkiem
Ciasto po upieczeniu wyciągamy zaraz z piekarnika. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia.
I tak wygląda ciasto przed podaniem do kawy, jest puszyste i wilgotne z tą wyśmienitą kruszonką. Zapraszam na moj profil na inne ciasta oraz zapraszam do obejrzenia filmu krok po kroku jak szybko się robi to ciato. Film na kanale Youtube /Mangiare u Ewki (kuchnia włoska i nie tylko) Buon appetito!