Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Egzotyczna pianka pomarańczowa"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 75
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 75
Składniki
Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem, mieszam z żółtkami, mąką i proszkiem. Biszkopt przelewam do formy wyłożonej pergaminem. Piekę 30 minut w 180°C. Studzę i przecinam na 2 blaty.
Galaretkę cytrynową rozpuszczam w 350 ml wrzątku, studzę. Skrapiam nią oba blaty. Galaretki pomarańczowe rozpuszczam w 2 szkl. wrzątku. Czekam, aż zaczną tężeć.
W tym czasie do śmietany wsypuję cukier i śnieżkę. Ubijam. Galaretki małymi porcjami wlewam do twarogu, mieszam mikserem. Łączę z bitą śmietaną. Blaty biszkoptowe przekładam tężejącym kremem. Wstawiam do lodówki na 5 godzin do stężenia. Wierzch ciasta smaruję dżemem. Wiórki rumienię na maśle i posypuję nimi ciasto.Źródło: Naj